Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Επίδομα παιδιού: Πληροφορίες για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η αναπληρώτρια Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για την μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Επίδομα παιδιού: Πληροφορίες για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί στους δικαιούχους περί τα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και σίγουρα πριν την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Παράλληλα όπως τόνισε θα καταβάλεται κάθε δύο μήνες και όχι κάθε τρεις όπως τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Η πρώτη δόση θα χορηγηθεί με βάση τα περσινά Α21 και οι επόμενες δόσεις με βάσει τα εισοδηματικα κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017.
Επιπλέον τόνισε πως από τους 800 χιλιάδες δικαιούχους περσι, οι 738 χιλιαδες θα δουν αυξήσεις, ενώ η υπουργός τόνισε πως όσες περιπτώσεις οικογενειών δουν μειώσεις θα ισοσταθμιστούν με άλλες κοινωνικές παροχές.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε το λογότυπο του ΟΠΕΚΑ και ξεκαθαρίστηκε ο τρόπος λειτουργίας του. Εκτός από το επίδομα παιδιού θα ξεκινησει και το πιλοτικό πρόγραμμα των επιδομάτων αναπηρίας και αφορά μονο την Περιφέρεια Αττικής και αποκλειστικά όσους κάνουν 1η φορά αίτηση για να λαβουν επίδομα. Οι παλιοί δικαιουχοι αναπηρικών επιδομάτων θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα επιδοματα μέσω των δήμων.
Κλείνοντας, η κ. Φωτίου τόνισε ότι η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει καμία μείωση στις αναπηρικές συντάξεις.


.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου